AKTUELNO

Danas se u Srbiji očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a padavina će biti i narednih dana.

Za vikend se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno, hladnije vreme sa povremenom, slabijom kišom, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Porast temperature i razvedravanje očekuje se od utorka iduće nedelje.

Foto: RHMZ

Narednih dana, za vikend, očekuje se kiša ali slabijeg intenziteta, a najviša dnevna temperatura će se kretati u rasponu od 10 do 15 stepeni, sve do ponedeljka, kada se može očekivati blagi porast temperature, rekao je meteorolog Slobodan Sovilj.

U ponedeljak se očekuje temperatura viša od 15 stepeni, a sredinom nedelje razvedravanje i temperature oko 20 stepeni.

Sovilj kaže da se istoku i jugu zemlje za vikend mogu očekivati pljuskovi sa grmljavinom. Prethodnih dana, naročito tokom protekle noći palo je najviše kiše, odnosno između 30 i 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Foto: Pixabay.com

U RHMZ kažu da što se tiče vodostaja na rekama nema značajnih promena i da se ne očekuje veći porast vodostaja jer je reč o malim količinama padavina.

- Porasti su minimalni, a zemlja je inače isušena i potrebne su mnogo veće količine padavina da bi se nivo vodostaja promenio - kaže šef Odseka za hidrološke prognoze RHMZ Jelena Jeremić.

VOZAČI, OPREZ!

Zbog neprestane kiše s povremeno jačim pljuskovima, vozačima će danas i narednih dana biti potrebna maksimalna opreznost u vožnji zbog vlažnih kolovoza, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na sajtu RHMZ navodi se da je vodostaj Dunava u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg kolebanja naredna cetiri dana. Vodostaj Tise, Save i Velike morave su u porastu sa tendencijom manjeg porasta naredna tri ili cetiri dana. Vodostaj na Dunavu, Tisi i na Savi je u domenu srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za april.

Pročitajte još: PINK.RS VODIČ ZA DODATNU ZARADU - BUDITE 'SAM SVOJ GAZDA': Ovo su načini kako da zaradite još novca od kuće

#Beograd

#Srbija

#Vremenska prognoza

'